- Had mutassam be az elit osztag egyik legjobb katonáját, a 12-est, eredeti nevén, Laramae Jonest -szólt Joe, majd a nőre mutatott.
- Örvendek kisasszony. A nevem Alex Smith, a kormány vezetőjének fekete testőre.
- Nagyon örülök, Smith úr. Már vártam a találkozást... 

És rá egy hónapra, már egy pár voltunk... ha akkor nem jövünk össze, lehet rá sem döbbenünk, micsoda butaságot csináltunk azzal, hogy a kormányt szolgáltuk. 

- Családod szeretnék, és nem akarom, hogy félelemben nőjenek fel. Amit látok az arcokon, az emberek arcán... amikor megyünk, és dolgozunk. Mindenki fél... holott mi... elvileg az igazságot védelmezzük - mondta Laramae és Alexhez bújt az ágyban.
- A vezető nevet, ha valakit kivégeznek. A vezető ebben leli boldogságát. Családja nincs... csak egy felesége...
- Kicsoda? -kapta fel a fejét Laramae.
- Hát nem is tudtad? Persephoné Jones az, a nővéred...

A kép lassan kezdett összeállni. Laramae a nővére miatt lépett be az elit osztagba, azért, hogy megmentse. Én azért lettem a kormányzó testőre, mert a "lázadók" megölték a családomat. Manipuláció... gyenge, magára maradt emberek haragját, és szomorúságát kihasználva toboroztak minket össze. Mindannyian, egytől egyik a szomorúságunkból táplálkoztunk. De mi akkor eldöntöttük, hogy ezentúl egymás szeretetéből fogunk... és embertársaink szeretetéből. 
És itt vette kezdetét az igazi lázadók toborzása...

***

 Anne elrablója hatalmas sebességgel menekült üldözői elől. Úgy gondolta immáron lerázta a lázadókat és biztonságban elérheti a célállomást. Fekete sisakja alatt gonoszan elmosolyodott, miközben a kisképernyőre tekintett. Anne mozdulatlan feküdt a repülő parányi utasterében, kezei és lábai leláncolva. 
- Ideje megismerned a valódi erőnket Anne... ami minket és téged is halhatatlanná tehet.
Ekkor azonban a repülő radarjának vörös villogása lézertámadást jelentett. 
- Mi a frász? -kérdezte a férfi, majd dühében lekérte a támadó gép elemzését. Egy háromdimenziós kép mutatta be az ellenséges hypergépet, majd annak pilótáját. A képen tökéletesen látszott, ki vezeti. 
- Nem lehet igaz... ez Alex Smith! -hördült fel a pasas, majd mikor egy újabb lézertámadás a gép szárnyát érte, úgy gondolta ideje visszatámadni - Neked nem jár az örökélet! -azzal egy rakétatámadással válaszolt.

Alex kikerülte a rakétát. Olyan erősen koncentrált, hogy nem jelentett neki problémát a lövedék. Mi több, rádiókapcsolatba lépett a vezetővel:
- Add fel öregem! A legközelebbi sima terepen tedd a gépet!
- Nevetséges vagy! -jött a válasz - Ugyan miért tenném? A gépet nem lőheted szét, mert Anne is a fedélzeten van.
- Ne akard, hogy kigázosítsalak onnan... meg ha jól számolom, ha a legerősebb altatót is adtad be Anne-nek, akkor legkésőbb 20 perc múlva magához tér. 
- És? - nevetett fel a férfi.
- Felkel és kinyír... -mondta ki teljes nyugalommal Alex - Szóval vagy leszállsz, vagy Anne valamilyen módon elintéz. Jól képzett katona, mindenre fel van készülve. 
A pasi felmordult, majd dühében megszakított a rádiókapcsolatot. Alex rázta a fejét, majd bemérte az egyik hajtóművet.
- Akkor itt az ideje kényszerleszállást végrehajtani...
A lézer pedig könnyedén célba talált. Zöldes füst robbant ki, válaszul pedig egy újabb rakéta, amire Alex már nem számított. A gép szárnyának a fele leszakadt, így mindketten a legközelebbi sík területen leszálltak. A landolás nem volt egyszerű... az ellenséges gép szabályosan belepuffant a földbe, Alex gépe pedig féloldalasan belepörgött. ( xD )
A pilóták köhögve kiszálltak a járművekből, Alex levette a sisakját és igyekezett kivenni a sötét füstből ellenfele alakját. Nem is kellett sokáig keresse... nem más állt előtte, mint a kormány vezetőjének fekete testőre, karjaiban Anne-el. 
- Joe? - tette fel a kérdést meglepetten Alex.
- Úgy bizony, kedves Alex. A helyedbe léphettem... végre én lehettem a kormány fekete testőre. 
- Még mindig hiszel a kormányban... Joe, ébredj már fel! Anne és én is ott hagytuk ezt a hazugsággal teli világot! Kihasználnak téged!
- Akkor nem adtak volna nekem örökéletet! -ordította a férfi.
- Miről beszélsz? 
- Arról, amit ígértek. Akik hűen szolgálják a kormányt, azok örök életet kapnak. Nézz rám, kicsattanok az egészségtől, és ha rám lőnek, akkor begyógyulnak a sebeim!
- Miért akarsz ebben a világban örökké élni, amikor épp most munkálkodsz azon, hogy minél borzasztóbb legyen!? -akadt ki Alex, majd előkapta lézerfegyverét és Joera fogta - Tedd le Annet, és tűnj el innen!
- Soha! Ő most visszatér közénk! 
- Hm... sajnálom, de nem hiszem! -mondta Alex, majd lézerpuskájának tetejéről egy kis tüskét lövelt Joe nyakába.
- Felesleges próbálkozás... engem nem lehet...meg...ölni... -mondta Joe, miközben folyamatosan homályosodott a látása - Áh, te mocsadék... -nyögte fájdalmasan, majd utolsó erejéből belelőtt Alex vállába, aki a hirtelen jött támadásra egy kisebb ordítással reagált. Mindeközben Joe, karjában Anne-el a földre dőlt. 
Alex egyik kezével a sebét fogva, odasétált hozzájuk, majd arrébb pakolva Joe ernyedt testét, magához ölelte Annet.
- Alex - szólt gyengén Anne, majd lassan megszorította a férfi kabátját. 
- Jól van, semmi baj, Szívem -mosolyodott el megkönnyebbülten Alex, majd lassan megsimogatta a lány fejét.
- Köszönöm Alex... - suttogta Anne, majd megpuszilta a férfi arcát. Ezt követően megnézte magának a támadóját. Nem kicsit lepődött meg ő is, amikor egykori bajtársát látta teljes életnagyságban ott feküdni - De hiszen... ő meghalt...
- Van egy olyan érzésem, hogy a kormány tényleg kifejlesztett valamit, amitől új életre keltek és sebezhetetlenné váltak... de valahogy az erős altatóra még nem immunisak.
- Akkor... tehát... feléledtek?
- Valami olyasmi... Zed majd megvizsgálja Joet, és kiderítjük mi a titok.
Anne felsóhajtott, majd Alex sérülésére pillantott. Szó nélkül letekerte a nyakáról a sálat, majd körbetekert a sebet.
- Hazáig kitart, otthon rendbe rakom a sérülésed - nézett fel Alexre, majd halványan elmosolyodott.
- Köszönöm! -suttogta Alex, majd gyengéden megcsókolta Anne ajkait - Gyere, felvesszük Zenobioékkal a kapcsolatot, és a legközelebbi lázadótanyán kikutatjuk az igazságot.
- Rendben... -bólintott Anne, majd felálltak mindketten, és a kissé romokban heverő gép felé vették az utat, melyben még ha minden igaz működött a rádió...

***

Alex rendbe hozott felkarral ült a számítógépe előtt, és a híreket böngészte. Valamivel el kellett foglalja magát, amíg Zed és Anne Joe testét vizsgálták. A hírek, amiben a lázadók példátlan vonatfosztogatásáról szóltak, ellenséges hangnemben szólította fel őket, hogy minél előbb adják fel magukat a béke és nyugalom érdekében. 
- Hol van itt béke? Amióta ez a kormány irányít, ártatlan emberek halnak meg -sóhajtotta Alex, majd egy újabb hírre kattintott:

Meg nem erősített információk alapján az egykori testőr a lázadók vezetője...

Alex szemei összeszűkültek, majd ellapozta a cikket mérgében. Érezte, hogy a két fél egyre többet tud meg egymásról, és elkerülhetetlennek látszik a hivatalos háború kirobbanása. A férfi azonban minél kevesebb emberélet árán akarja kivívni az emberek szabadságát. 
Miközben merengett, valaki a vállára tette a kezét. Alex megfordult és rámosolygott az illetőre.
- Szia... 
Anne volt az. A nő leült párja mellé, majd felsóhajtott.
- Érzem, hogy neked is az elkerülhetetlenen jár az eszed.
- Igen... Azt hiszem elkezdett megérni a tényleges felkészülés a nagy küzdelemre.
- Muszáj lesz felkötnünk az alsógatyát -szólt közbe Zed, majd karba tett kézzel barátai elé állt - Joe eredményei megdöbbentőek.
- Mit találtatok? -kérdete kíváncsian Alex, majd hol Anne-re, hol Zedre nézett.
- Joe vérében sűrített deadont találtunk -mondta Anne komolyan.
- Micsoda? Hiszen a deadon toxikus az emberre nézve.
- Az élő embereknek... csakhogy Joe halott. Szíve helyett egy parányi sűrített deadont tartalmazó szervecske pumpálja a vért. Valamint hála a mesterséges energiának, végtelennek tűnő erővel látja el gazdáját...Joe tehát nem más mint egy emberi sejtekkel felruházott robot, normális agyi működéssel... vagyis... cyborg. 
- Ez egyre inkább úgy fest, mint egy 20. századi sci-fi regény! - sóhajtott fel Alex.
- Ez annál is ijesztőbb... legalábbis nekem... -mondta Zed komoran.
- Én azt javaslom, hogy tanulmányozzuk még Joet. Utána pedig megtervezzük, mit lépünk... - vetette fel Anne.
- Jó ötlet... Zed, kérlek menj vissza a laborba. Amint van új híred, kérlek közöld velünk!
- Meglesz főnök! -mondta a férfi, és visszasétált a helyére.
- Azt hiszem itt csak az Y terv segíthet... -mondta Anne, majd Alexre pillantott.
- Y terv? Haha, miről szól ez pontosan?
- Azt mindjárt ki is fejtem neked! Annyit elárulok, hogy a terv aktív része lesz a kis cyborg Joe is...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://uvegszilankok.blog.hu/api/trackback/id/tr412380622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása